"nästa station göteborg, göteborg nästa"

Sitter på tåget på väg till Gbg. Har haft en mysigt lugn morgon med färska frallor och nu är vi på väg på en liten helg-utflykt. Blir lite lunch och lite shopping och sen ska vi ju ut och äta med Emelie och Jacob (och Lisa & Oscar kommer sen.också). Ska bli en mysig dag :)

Morgonstund har guld i mun

Gick upp med David idag. Har hunnit gå en härlig promenad i morgonsolen runt Skräcklan. Nu blir det lite frukost på balkongen :).

Igår fick jag äntligen klartecken från kiropraktorn att få börja träna lite försiktigt.. Har ju haft problem med min rygg/bäckenled (eller vad det nu är för fel på mig :P) i några månader, men nu är det såpass bra att jag kan börja belasta och stärka upp. Känns skönt att komma igång igen - var ju inne i ett så bra stim i våras men sen satte förkylning, terminslutspurt och ryggen stopp för det. Ikväll blir det gymmet med Caroline och sedan lite fredagsmys efter det :)

Ha en fin dag!

Tidlöst?

Jag bara älskar klockor. Överallt ser jag fina klockor som jag vill ha i min lägenhet. Det är en så fin inredningsdetalj. Det finns någon oskriven regel om att man bara ska ha en klocka i varje rum, men det tycker jag är fånigt. Det kanske egentligen är ett stressmoment att konstant se att tiden tickar på. Men det är något vackert, något levande med det samtidigt. Vad som än händer så fortsätter klockan gå, finns någon trygghet över det.

Jag älskar min klocka som jag fått av mormor och morfar. De hade alltid den i huset i Essunga och den ringer varje helslag. Så fort jag hör klockan så får jag minnen av barndommen och både känner värme och lukt och hör ljudet av braskaminen. (Klockan står dock still nu. Vi har inte ringt av den ännu och det måste vi göra för annars dånar det i hela lägenheten och trapphuset. Men den är vacker som den är när den är stillastående).

Alla som träffar mig ofta vet att jag i princip varje dag använder min fina halsbands-klocka.



PS Klockan från IKEA blev jag förälskad i första gången jag såg den. Har alltid gillat moraklockor, och den här i en ny modern tappning är underbar! Måste, måste ha den i mitt nästa hem!!

Den här klockan såg jag i en liten inredningsbutik i Thn för ca 6 månader sedan. Men jag tyckte att den var lite dyr så köpte den ej. Sedan dess har jag hållt ögonen öppna för en liknade, men har inte hittat någon alls. Har inte kunnat släppa. Igår gick jag in i samma butik för att kolla ifall ifall ifall den fanns kvar. Tog jättelång tid innan jag hittade den men det fanns en kvar. Vilken beslutsångest. Vill så gärna ha den. Men det är dyra 499:- för en ganska onödig grej. Men visst är det en skönhet? Vad ska jag göra???

 

Såg dessutom ett jättesött timglas på Åhlens. Ett litet i glas med vanlig sand i. Hmm, har fastnad för det här med tid.

 

Hur kan ett ting vara så beroende av tid samtidigt som det är tidlöst?


onsdag

Idag har jag varit i Thn en sväng. Lunchade med Julia på Strandgatan. Mysigt :). Gick och strosade en sväng på stan också. Sedan blev det också ett besök på skolan. Känns riktigt bra att vardagen snart är tillbaka och man ska dit igen. Kommer bli kanon :)

Om en stund ska vi cykla iväg till Vargön. Det nalkas fika hos Karin. Alltså dags för en av mina absoluta favorit-sysselsättningar - fika med tjejerna ♥

helg v.31

Nu börjar helgen lida mot sitt slut. Men istället för att ledigheten slutar och jobbet börjar så är det tvärtom för mig - mitt sommarschema är nu slut och det innebär semester i 3 v innan skolan börjar igen. Jobbar några få dagar till, men ändå.. Lovely. Nu ska jag vila upp mig och ladda inför nästa termin. Ska försöka göra lite utflykter, umgås mycket med vänner och familj och bara njuta av att inte ha några "måsten" :)

Fredagskvällen var det tjejmys hemma hos Caroline med Lisa, Frida och Karin. Vi hade lite gourmet-plockmat i form av räkor, grillad kyckling, bröd, soltorkad tomat, oliv, fetaost, brieost och melon etc. Satt ute i hennes inglasade uterum. Det är sådana kvällar som förgyller livet. Love you girls!♥

Lördag var vi först på Väner Kök&Bar med Malin och Tony. Sedan åkte vi en liten sväng till Frida som hade förfest. Var en väldigt trevlig kväll det med :)

Idag efter jobbet så känns det som om vi hunnit med ovanligt mycket på få timmar. Måste säga att semesterkänslan och lugnet infann sig så fort jag slutade.. :)Först lite fika, sedan läste (så skönt att läsa fåniga och lättlästa romaner istället för tung kurslittartur för omväxlings skull) jag och vilade i soffan lite medan David kollade på fotboll. Sedan blev det en lång cykeltur ute i det fria. Efter det har vi myst i soffan med god mat och ett glas vitt. Jag firade min lediget och David att han nu ska jobba 12 dagar i rad ;)

Men nu är det dags att krypa till sängs med den bästa ♥

RSS 2.0