Påsklov :)

Nu är vi hemma efter en händelserik bussfärd. När vi kommit förbi överby och ut på 90-sträckan så började bussen tuta och plötsligt så stod vi still. Vi fick vänta på en ny buss i ca 20 min. Sedan fick vi slussas över och tillslut rullade vi mot Vänersborg igen. Men på Edsvägen hade det hänt en olycka med tre bilar inblandade så bussen fick åka en liten omväg in på villavägarna. Men nu är vi alltså hemma välbehållna efter en timma på resande fot..

Idag har vi haft kursstart på Arbetsrätten. Väldigt, väldigt intressant och nyttigt att kunna! Läraren var superduktig, så då ökar ju motivationen ännu mer. Kommer bli svårt att lära sig allt, men det kommer bli kanon :)

Nu ska jag iväg på kaffe hos kaffekärringen nr1; Lisa ;)

När jag kommer hem blir det playstation för hela slanten. Har lånat "Little Big Planet" av Caroline och Mikael och det är sååå kul! Vi satt uppe i natt och spelade och tror att det blir ännu längre inatt eftersom nu har vi påsklov! ♥

school

Sitter här i skolan med tjejerna. Försöker skriva lite på vårt projektarbete. Dock svårt att vara produktiva då det ej ska vara klart förrän 20 maj. Men någon vart ska vi nog kunna komma. Så skönt att inte behöva stressa för en gångs skull. Har precis ätit lite lunch så ska försöka komma igång igen om alla kan stänga ner facebook och bloggar ;)

I efm blir det förhoppningsvis lite träning, annars inget speciellt..

Tjohejs!

effektiv och vilosam produktivitet

Nu var långhelgen (fre-mån) till sitt slut. Vet inte om man kan kalla de helg då jag till största delen ägnat mig åt vardagssysslor i högsta grad. Har suttit inne och skrivit på hemtentan mestadels av min tid. Nu är jag äntligen näst intill klar. Kvar är bara lusläsning och tankarna som är lite tvivelaktiga att jag verkligen följt de oklara instruktionerna..

Skrivningen har jag varvat med promenader och träning. Sedan har jag även fått röjt och städat en hel del här hemma. Dessutom har jag hunnit umgås med goda vänner och faktiskt hunnit vila lite.
- Helt enkelt en lyckad "vardagshelg" :)

Nu laddar jag inför kommande vecka som har en del trevligheter inplanderade. Och imorgon kommer min sambo tillbaka efter några dagars vistelse i hemstaden. Längtar ♥

Plus (+) och Minus (-)

Vi börjar med plus (+)

Idag har vi varit på utflykt. Åkte till Lidköping först och lunchade hos Emma. Sedan bar det av till Skara. Skulle ha möte med Coop Kök & Café för vi skriver vårt projektarbete inom personalekonomin om dem. Vi träffade vår trevlige uppdragsgivare, "Pappa Peter" (det är Emmas pappa..) Måste säga att jag blev väldigt väldigt peppad! Vårt huvudämne blev sjukskrivningar, och vi kan nog få ihop väldigt intressant fakta och roliga kalkylberäkningar. Känner verkligen att jag valt rätt program. Så fort jag hör ord om "personal", "löner", "arbetsrätt" etc så tänds en gnista inom mig :)
Stackars Christin och Emma som inte fick se Bertan, men vi kanske kommer till Skara igen ;)

Sedan Minus (-)

Vi fick lite smått (ganska väldigt mycket) panik när ni upptäckte att hemtentan (5-7 sidor om Att leda förändring) det andra ämnet skulle vara inne 4 dygn tidigare än vi trott! Hela den här kursen har präglats av negativitet och omotivation - och detta var pricken över i! Så förbannade var vi!

Men nu när jag kom hem vände det faktiskt. All ilska blev till "jävlar anamma" och motivation. Har kommit på vad jag vill skriva om. Är ju lite besviken äver att vår utbildning inte har så många "mjuka delar" med psykologi, men tänkte försöka få in det lite själv nu. Ska se mer på den mänskliga aspekten och mänskligt beteende. Nu känner jag faktiskt att jag kan lära mig något. Hoppas denna känslan håller i sig! Håll tummarna! Jag kan nog behöva denna lärdom själv, hade varit kul att veta varför jag reagerar så ilsket som jag gör på denna kurs :P
Bäst jag fortsätter innan minus (-) tar över igen :)


Redo för vårsolen och varmare vindar

Tänkte dela med mig lite av min start på ny vårgarderob. Har faktiskt blivit en del inköp redan, har en känsla av att det kommer bli fler dock.. :P. Det börjar ju "bra" med att köpa 2 jackor - samtidigt.. men de kostade bara 500 kr ihop, så jag tycker det var ett kap :)



 


Aj aj aj...

..vad jag har ont i min rygg idag! Min svank värker så jag inte vet vart jag ska ta vägen! Måste ha sträckt mig på bowlingen igår eller någonting, kan inte komma på någon annan förklaring. Kan inte gå, böja mig, sitta eller ligga ner. Aj aj aj! David är iaf ganska road över att se en pensionär försöka ta sig fram i vardagssysslorna :P
Vi som ska åka till Ericshjälpen och lämna in utsorterade ting (nu kan ni fynda fina saker där snart ;) ) och åka till tippen och slänga ca 6 st sopsäckar.. (haha skrattar bäst som skrattar sist; David ska få bära och släpa allt själv. moahaha! :P)

stackars, stackars mig! ;)

Bowling

Kom precis efter en hellyckad dag :)

Började med seminarium i Ledarskap. Mycket intressant. Kände att jag faktiskt lärt mig något i denna totalt omotiverande kurs!
Sedan hann jag hem en snabbis och hann sova lite middag och läsa ut en kursbok.
På eftermiddagen blev det fika på det nya Slusscaféet i Thn med Emma, Emma, Lisa och Christin. Väldigt billigt måste jag säga. Kanske inte världens godaste fika, men mycket prisvärt. Och bra interiör. Kan rekommenderas.
Sedan var det dags för bowling på Buddy´s. Var några i vår klass som anordnat med hjälp av kåren. Bowling + Buffé för 150 kr. Jag emma och emma gick till final (dock ej p g a poängen tror :P). Sedan vann vi pris för vår fjäskdikt till juryn:

"Ni i vår jury
är lika goa curry.
Ni gjort att vi nu spelar
och det gör inget om vi "felar".
Nu ska vi fortsätta lira
och sedan ska vi fira!"

Vi vann lite skokrämsprodukter. Måste nämna att Christin och Lisa var helt sjukt grymma. De gjorde strikes och spares om vartannat. I sista serien fick de 169 poäng och vinnarna 170 - surt!

En väldigt lyckad dag, fast det var sååå segt att gå upp ur sängen imorse så slutade det bra :)
Natti Natti

Mission completed

Äntligen är vi klara med detta stora projekt. Det har varit väldigt jobbigt både fysiskt och psykiskt. Man blir ganska matt av att gå igenom hela sitt liv en gång till. Det väldigt skönt att det är klart. Och det blev så bra. Nu har alla lådor fått varsitt nummer. Sedan finns en pärm med specifikationer över vad alla lådor innehåller. På så sätt kan man se vilken låda man ska leta i innan man går ner till förrådet. Helnöjd :)


Fortsättning följer...

Idag fortsätter projektet. Nu är den mesta rensningen klar, dags för sortering av kategorier. Ska köra ut till Överby först en sväng för att köpa nya flyttlådor. Är mycket lättare att stapla bra om man har samma sort istället för 8 olika.. :P

Nu ska jag gå och väcka älsklingen så vi kan komma iväg.. Blir nog inte lika tuff match idag när frukosten är framdukad och det står en kladdkaka i ugnen.. (måste ju fjäska lite nu när han är så snäll och hjälper mig med detta projekt jag planerat i åratals..) :)

Ha en fin dag alla goa läsare ♥

Sommarvittring

Nu känns det inte lika avlägset med sol, vår sedan sommar. Några dagars strålande sol har skapat härliga känslor som inger hopp :)
Var på personalmöte idag, trevligt. Fick mitt sommarschema och det kunde inte se bättre ut:
Ledig 4 veckor. Jobb 6 veckor. Ledig ca 3 veckor. Jobbar ca 30 h och varje helg så det blir bra cash när jag jobbar. Sedan är jag ledig när jag är ledig :) verkar även som jag får lite uppgifter på kontoret med. Me like alot :D ser fram emot en rolig sommar!
Sedan "råkade" jag köpa mig ett par sommarbyxor idag med.. Ett par blå-vit-randiga trekvart med lite knappar på. De var helt enkelt för snygga för att avstå ;)


Nu är vårt helgprojekt i full gång - Förrådsstädning. Har sååå mycket osorterade saker i förråd+lägnehet så nu var det dags att ta tag i det. Jag rensar, slänger och sorterar. Oj oj oj vilket projekt. jobbigt men kul! Kommer bli underbart skönt när det är klart...
Såhär såg det ut för några timmar sen.. har som tur kommit lite längre nu..


Finbesök

Igår hade vi finbesök här i Vänersborg. Syster och Vide var ute på äventyr, hans första tågresa. Vilket litet charmtroll han har blivit gullungen :) ♥






Äntligen...

..har jag kommit igång med träningen igen. Det tog bara si sådär 10 månader ;). Men nu har jag lyckats hålla det igång regelbundet i iaf 3 veckor. Och det är faktiskt bra för att vara mig. Känner mig ovanligt motiverad. Skoj skoj :)

Och tur är väl detta eftersom jag även äntligen har kommit igång med bakningen också! Har nästan blivit några bak i veckan det senaste. Känns jätteskönt.

Har väntat på att komma igång med både träning och bakning i flera år känns det som. Först var det för mycket jobb och inte väldigt motiverande att ställa sig och baka när man serverat bakelser hela dagen. Sedan trodde jag att man hade tid för sådana sysslor när man blev student, men tji fick jag. Förra terminen var totalt kaosartad och det fanns ingen chans! Men nu äntligen har det lugnat ner sig så jag kan roa mig med hembakat och friskis :)

Me like alot, nu gäller det bara att fortsätta vandra i de rätta spåren :)

RSS 2.0