Onsdag 26 maj

Good news. Fick VG på hemtentan i personalekonomisk kalkylering. (Den jag satt och slet mitt hår för ni vet). Känns extra skönt att få ett så bra resultat när man kämpat och pressat fram sin kunskap. lovely:)
Nu är det bara en redovisning imorgon och sedan tenta i arbetsrätt kvar - sedan är det sommarlov. Måste faktiskt erkänna att jag börjar längta efter det nu! Hade varit så skönt att slippa allt tvivel man har när man pluggar. "Har jag fattat uppgiften rätt? Är det här tillräcklig för ett G, eller är det kanske till och med ett VG? Hur har alla andra gjort?" etc etc. Vill bara få reda på alla resultat så att man en gång, för första gången på ett halvvår, är helt klar! Men när jag väl fått veta allt så kommer nog abstinensen efter skolan och alla roliga dagar tillbaka :)

Idag är det hemstudier. Vädret ser lovande ut för att sitta på balkongen och läsa.
Ska dock till skolan en stund. Vi ska träffas och planera det sista inför klassfesten imorgon.
Vi har nämligen fått en liten tradition inom vår klass.. Då och då ordnas en "happening" för klassen med lagindelning. Det lag som förlorar ska ordna nästa grej. Sist gång förlorade mitt lag (fast vi kom 1:a eller 2:a i alla grenar utom sista- jag är inte bitter :) ).
Temat är "skolavslutning" med nostalig från grundskolan. Det betyder somriga klänningar och blommor i håret. Och naturligtvis "den blomstertid nu kommer". (mer kan jag ej skriva här ifall någon i klassen , hmm emma ;), läser... resten är hemligt :) ).

Nu ska jag ta tag i dagen på allvar!

Det är de små stunderna av njutning som förgyller





Regnet och åskan kom aldrig :) så det blev kvällssoppa på balkongen med tända ljus istället. Det är de små stunderna av njutning som förgyller. Nu blir det kvällspromenad ♥

Torsdag = soppa och pannkakor

Har suttit på balkongen HELA dagen idag och pluggat arbetsrätt. Så underbart skönt. Men nu verkar det som om regnet och åskan, som de förutspått börjar vänta runt hörnet. Men det gör inte så mycket, lite mysigt. Passar bra eftersom kvällsmaten är soppa och då kan man mysa med lite tända ljus.. Men hoppas att det inte drar in för fort bara. Väntar på att min man ska komma hem från skolan. Har dukat upp med svampstuvning, hallonsylt och vispgrädde på balkongen. Pannkakorna gräddas på spisen. Mums :)

frisk kvällspromenad i sommarvärmen

Nu är äntligen vårt projekt inom personalekonomin inlämnat. Det blev 24 sidor inkl framsida etc. Riktlinjerna var minst 15 sidor, det var väl ganska nära iaf :P. Hela arbetet har varit väldigt roligt att göra, fram till igår. Det var då vi började tvivla på oss själva och vad vi egentligen sysslat med. Men det är bra, det vet vi egentligen. Vi har ju vekligen lagt ner vår själ i det. Måste säga att det var lite skönt att bli lite skoltrött och få lite sommarlovsvittring, har varit lite orolig över att jag ska sakna skolan för mycket i sommar.. Vet att det låter knäppt, men stortrvis verkligen - hoppas det håller i dig!! :)

När vi gick hem från bussen satt mamma på Italia. Vi sade att vi var hungriga och trötta så hon erbjöd sig att bjuda oss på mat. Satte oss på uteserveringen i sommarvärmen och njöt av att slippa gå hem och laga middag efter en lång dag i skolan. Tack mamma, du är bäst ♥

Nu har vi precis kommit hem från en liten kvällspromenad. Det har blivit en liten ny rutin i vårt samboliv. Precis innan läggdags går vi ut och går 10-30 min för att få lite frisk luft och bara slappna av efter dagen. Känns som man går av sig allt som hänt på dagen så man kan rensa tankarna lite. Väldigt skönt, denna traditionen måste vi fortsätta med! :)

<<<<<<Jag vet att jag är dålig på uppdatering nu förtiden, men det är slutspurt på terminen och då är det så. Dessutom sitter man framför datorn hela dagen i skolan och då är det så skönt att låta den ligga kvar i väskan och inte öppna den på kvällen.. Jag lovade mig själv när jag skapade bloggen att jag inte skulle bli stressad eller se det som ett krav att uppdatera. Det ska vara en rolig grej när man har tid och lust.. försöker efterleva detta..

Sedan senaste uppdateringen hade jag bland annat en väldigt härlig helg förra helgen. På fredagen vara alla tjejer hemma hos Lisa och åt en underbart god middag. Så skönt att bara få sitta och prata av sig med de bästa! love you girls! På lördag till söndag var det dags för det andra tjejgänget (då kul att jag har två goa tjejgäng nu :)). Då bar det av till emma i lidköping och där var det shopping och fest för hela slanten. Lyckat ♥)>>>>>>>>

update

Nu är äntligen hemtentan i personalekonomi inlämnad! så skönt! som jag har kämpat, men jag känner att jag verkligen har lärt mig massor - tror att det var det som var meningen :P. Jag hoppas bara mina beräkningar räcker till, men annars blir jag arg.

Helgen har bestått av jobb, roligt. Men det var lite tungt att inte få vila upp sig ordentligt efter en stressig vecka. Fick ett bryt igår på grund av stress och okontroll, men har ordnat upp en del i dag så nu känns allt bättre och jag är redo för nya tag! Hoppas det kan lugna ner sig lite nu så jag kan träffa mina underbara vänner lite mer och även komma igång med träningen igen.

Måste bara berätta med att jag gjorde ett fynd i helgen. Har äntligen fått min svarta kavaj! Som jag har letat, men ALLA har varit alldeles förstora. Men på jc hade de en i xxs! finaly :)

Nu ska jag snart krypa till kojs så jag orkar med en heldag i skolan imorgon :)

Bibeln

Vi sitter här i skolan och förbereder oss inför seminariumet i Arbetsrätten. Vi ska ta reda på information om Semesterlagen. Väldigt intressant! Det är sådant jag vill jobba med sedan. Sitta inne i mitt egna kontor (med fina pärmar i bokhyllan med perfekt sorterade papper i) och medarbetare som ringer till mig och frågar frågor om lön, personal och semster etc. Och jag ska kunna ALLT.. haha :)

Måste bara berätta om vårt bokfynd. Har hittat vår bibel.
"Anställda-praktisk handbok för arbetsgivare".
I den står allt man vill veta om arbetsrätt, semsester, traktamenten, löner etc. Måste köpa den här boken! Så kul!!! :)


Slit

Skolan 8.30 - 17.00. Först lektion i arbetsrätt och sedan hårslitning och utbrott med hemtentan. Den är sååå svår!!! Hem. sov en stund för att få bort huvudvärken och sedan middag(pluggade iofs lite samtidigt jag åt). Efter det var det dags igen! Men nu lägger jag faktiskt ner för dagen. Måste sova för att orka med en heldag i skolan + hemtenta på kvällen sen igen. Gah! Mitt hår kommer vara sönderslitet och min hjärna på kokpunkt innan den här tentan är inlämnad! :)
Natti natti!

Trött och slö

Sitter här och försöker ta tag i dagen. Går inte så bra för jag känner mig inte alls pigg. Kylan på Valborg har resulterat i en förkylning och allmän sjukdåsighet. Iofs mår jag nog bättre än igår, men inte bra.. Jag som måste ta ett ordentligt tag i hemtentan idag. Det är inte lättare att förstå svår personalekonomisk kalkylering när hjärnan befinner sig i en bubbla.. Men, hoppas jag piggnar till framåt dagen som jag gjorde igår...

sentimentala nattskriverier

Nu är jag hemma i Vbg igen efter ett besök i Göteborg. Hade en trevlig valborg igår. Dock var det väldigt kallt och regnigt på kortegen men vi fick upp värmen tillslut ändå. Chalmersfesten var trevlig och The Sounds var mycket bra live. Tack Emelie och Jacob för att ni fixar Valborgsfesten! Vi kommer nästa år med ;)

Har precis haft en underbar myskväll med goda Caroline. Sådana här kvällar förgyller verkligen livet, eller ja de är livsnödvändiga!

Nu sitter jag här och spanar på internet och lyssnar på lugn musik. B l a på ett tips från Caroline "Handens fem fingrar" av Lisa Nilsson. Fin låt! Men man blir väldigt sentimental och känslofylld av att sitta här så det är bäst att gå och lägga sig innan det blir för känslofyllt :)

God natt, sov så gott!



p.s älskar dig min älskling! ♥

RSS 2.0